Новини

Изисквания към адхерентни клетки за консумативи за клетъчни култури

Mon Dec 05 12:55:57 CST 2022

Повечето от клетките, култивирани in vitro, са прилепнали клетки. Растежът на такива клетки трябва да има опорна повърхност, към която може да се прикрепи. Клетките могат да растат и да се размножават на повърхността, като разчитат на фактори на прикрепване, секретирани от самите тях или предоставени в хранителната среда. И така, какви са изискванията за консумативите за клетъчна култура на прилепнали клетки?

Зависещите от закрепването клетки трябва да бъдат прикрепени към стената на съда за култура (бутилка), когато се култивират. След като клетките са прикрепени, те се разпространяват бързо, след това започват митоза и бързо навлизат във фазата на логаритмичен растеж. След няколко дни клетките ще покрият повърхността на съда с културата и ще образуват плътен клетъчен монослой. Консумативите за клетъчни култури, използвани за прилепнали клетки, включват клетъчни фабрики, плочи за клетъчни култури, клетъчни въртящи се колби и т.н. В момента повечето продукти за клетъчни консумативи на пазара са главно полимерни материали като PS, PC и PE. Този вид материал няма хидрофилните свойства на стъклото и повърхността трябва да бъде специално обработена, преди да може да се използва за култивиране на прилепнали клетки. Специално обработените консумативи за клетъчни култури имат хидрофилна група, въведена на повърхността, която позволява на клетките да се прилепват по-добре към повърхността на консумативите, което благоприятства растежа и възпроизводството на клетките.

Клетъчният растеж изисква специфична среда, като например въглерод диоксид, рН, стерилност, осмотично налягане и т.н., така че консумативите за клетъчни култури трябва да бъдат стерилизирани и да достигнат условия без ДНКаза и без РНКаза, преди да могат да бъдат пуснати в употреба, за да се избегне клетъчно замърсяване, засягащо напредъка на клетъчната култура.

Обработката и стерилизацията на Surface TC са двете основни изисквания за консумативите за клетъчни култури за прилепнали клетки и те също са предпоставка за гладкото протичане на работата с клетъчни култури. Затова трябва да сте по-внимателни при избора на консумативи.

 

The FAI climbed 5.9 percent year-on-year in the first 11 months of 2018, quickening from the 5.7-percent growth in Jan-Oct, the National Bureau of Statistics (NBS) said Friday in an online statement.

The key indicator of investment, dubbed a major growth driver, hit the bottom in August and has since started to rebound steadily.

In the face of emerging economic challenges home and abroad, China has stepped up efforts to stabilize investment, in particular rolling out measures to motivate private investors and channel funds into infrastructure.

Friday's data showed private investment, accounting for more than 60 percent of the total FAI, expanded by a brisk 8.7 percent.

NBS spokesperson Mao Shengyong said funds into weak economic links registered rapid increases as investment in environmental protection and agriculture jumped 42 percent and 12.5 percent respectively, much faster than the average.

In breakdown, investment in high-tech and equipment manufacturing remained vigorous with 16.1-percent and 11.6-percent increases respectively in the first 11 months. Infrastructure investment gained 3.7 percent, staying flat. Investment in property development rose 9.7 percent, also unchanged.