Новини

Как да направим колби за клетъчна култура свободни от ДНК и РНКаза

Mon Dec 05 12:56:10 CST 2022

Клетъчната култура е вид технология за асептична работа, която изисква работната среда и условията да не са заразени с микроби и да не се влияят от други вредни фактори. Клетъчни културални колби са често използвани консумативи в клетъчни експерименти. Без ДНК и РНКаза са основните изисквания за консумативи. И така, как могат колбите за клетъчни култури да не съдържат ДНК- и РНКаза?

Стаята за клетъчни култури и принципът на дизайна са за предотвратяване на микробно замърсяване и вредни фактори и изискват чиста работна среда, чист въздух, сухота и без дим. Производствените цехове за колби за клетъчни култури и други консумативи са всички цехове за GMP на ниво 100 000, а производствените цехове за лекарства за хора също са на ниво 100 000. Следователно продуктите, произведени при такива условия, обикновено не съдържат ДНК и РНК ензими. И след като готовият продукт излезе, той също ще използва експерименти за разграждане на ДНК и РНК, за да тества продукта, и само квалифицирани продукти могат да напуснат фабриката.

How to make cell culture flasks free of DNA and RNase

Квалифицираните колби за клетъчни култури са ключов фактор за осигуряване на клетъчен растеж. Консумативите и приборите, използвани в клетъчната култура, трябва да се автоклавират своевременно и да се стерилизират повторно, ако не се използват повече от седмица след стерилизацията. Приготвената пълна среда, панкреатин, PBS и др. се използват най-добре в рамките на една седмица. В същото време проверявайте състоянието на клетката всеки ден. В килийната стая трябва да намалите ходенето и да говорите възможно най-малко. Ако кашляте или кихате, не забравяйте да обърнете гръб към ултрачистата маса. Поддържайте хигиената на околната среда в лабораторията и положете основата за успеха на клетъчния експеримент.

The FAI climbed 5.9 percent year-on-year in the first 11 months of 2018, quickening from the 5.7-percent growth in Jan-Oct, the National Bureau of Statistics (NBS) said Friday in an online statement.

The key indicator of investment, dubbed a major growth driver, hit the bottom in August and has since started to rebound steadily.

In the face of emerging economic challenges home and abroad, China has stepped up efforts to stabilize investment, in particular rolling out measures to motivate private investors and channel funds into infrastructure.

Friday's data showed private investment, accounting for more than 60 percent of the total FAI, expanded by a brisk 8.7 percent.

NBS spokesperson Mao Shengyong said funds into weak economic links registered rapid increases as investment in environmental protection and agriculture jumped 42 percent and 12.5 percent respectively, much faster than the average.

In breakdown, investment in high-tech and equipment manufacturing remained vigorous with 16.1-percent and 11.6-percent increases respectively in the first 11 months. Infrastructure investment gained 3.7 percent, staying flat. Investment in property development rose 9.7 percent, also unchanged.